Marjan:
“Eenmaal hier aan het werk voelde ik me meteen gelukkiger. Ik leerde veel mensen kennen, was blij en vooral weer helemaal terug in de sfeer van kunst, kleuren, schildersezels en mensen. En ook mijn man merkte meteen dat ik vanaf dag één helemaal opbloeide.”

Jeanne:
”Iedere keer leer ik hier schilderstechnieken bij. Daarnaast maak ik gezellig een praatje en voel ik me een stuk minder eenzaam. Ik volg djembélessen en daar ga ik helemaal in op. Ik hou van muziek en dansen. En oh ja, het eten in de middag is altijd erg lekker!”

Gerard:
”Op HK1 volg ik perspectief tekenen, gitaarles en djembéles. Maar de lunch vind ik het fijnste van mijn dag op HK. Het smaakt altijd goed en samen eten is heel fijn! Iedereen op HK1 zegt dat ik goed ben in perspectief tekenen. Ik ben er beter in dan ik zelf dacht! Ook al lukt het me niet altijd om iets uit mijn vingers te krijgen, ik kom altijd!”

Lai-Ling (links op de foto, met de pet):
”Ik kom op HK1 met mijn vriendin Agnes. Ik wil alles leren en met alles meedoen wat op HK1 wordt aangeboden. Zo neem ik deel aan de vrouwenmiddagen,tekenen, naaien, schilderen, rummikuppen en volg ik taalles. Zo blijf ik in contact met mensen en leer ik de Nederlandse taal. Dat houd me ook jong!”

Leona:
”Eerst kwam ik als bezoeker naar HK1 en nu ben ik er als vrijwilligster actief. Toen ik hier met WIJ Eindhoven de eerste keer binnenkwam, waren mijn haren zwart en keek ik de hele tijd naar de grond. Drie maanden later durfde ik mijn jurk aan en mijn schoenen met hoge hakken. Ik begon me steeds beter te voelen. Dat viel Liesbeth op en die vroeg mij om een Dungeons and Dragons spelmiddag op te zetten. We zijn inmiddels weer een half jaar verder en ik doe het nog steeds met veel plezier.”